Exemplu de bune practici: broșura culinară a unor liceeni din Zalău

Mi-a adus Mircea Groza rezultatul excepțional al muncii voluntare a unor tineri din Zalău. Și-au unit forțele, au fost toți pe la bunici și au cules rețete tradiționale din Sălaj, apoi le-au printat în condiții grafice excelente. Un model pe care mi l-aș dori clonat în toate zonele țării.
Tinerii fac parte din Clubul Impact Lego. Citez de pe corpeta patru a mapei în care sunt adunate rețetele locale: “Acest material informativ, realizat și editat de clubul de voluntariat Impact Lego de la Colegiul Național Silvania, a fost validat de maestrul bucătar Mircea groza, specialist în bucătăria tradițională. Broșura reprezintă produsul final al proiectului Gusturi vechi cu IMPACT azi, care a avut ca scopt promovarea tradițiilor culinare de pe teritoriul județului Sălaj.
Rețetele au fost culese din satele sălăjene din dorința de a fi păstrate pentru generațiile următoare și pe ntru a fi oferite turiștilor care vizitează județul nostru. Ele reprezintă o parte din tezaurul culinar românesc, maghiar și slovac de pe aceste meleaguri.
Clubul de voluntariat Impact Lego  de la colegiul Național Silvania a fost înființat în anul 2014 și face parte din rețeaua Impact a Fundației Noi Orizonturi. În cadrul acestuia activează tineri liceeni entuziaști și implicați active în proiecte civice”.
Fiecare filă a acestei broșuri cuprinde câte o rețetă veche, numele informatorului, harta satului, dicționar explicative de regionalism, date despre localitate.
https://gastroart.ro/2018/10/22/zama-de-varza-pericei/

Scroll to Top