Piftele din cartofi (reţetă din 1933)

Într-o zi de post (!? conține ouă), dacă vrem să mâncăm o prăjitură de post atunci putem face foarte uşor piftele din cartofi.
Se iau cartofii daţi prin maşină. Se sparge un ou saz mai multe dacă avem mai mulţi cartofi. Amestecăm bine cu oule, punem puţină sare şi întărim compoziţia cu făină dar să nu fie prea tare. Dupăce am frământat-o, o face rulo şi tăiem cu cuţitul în bucăţi, apoi le dăm formă de piftea cu două cuţite. În timpul acesta se topeşte grăsimea. Când s-a încins, punem piftelele şi le lăsăm să se rumnească întorcându-le pe o parte şi pe alta. Apoi le scoate pe farfurie şi le presărăm cu zahăr. Se servesc calde.
Din “Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.
 

Scroll to Top