Mămăligă cu brânză (rețetă interbelică)

Mămăliga va fi delicioasă fiartă în lapte de vacă sărat.
O facem destul de moale. Luăm o ceașcă pe care o umezim cu unt topit, îndesăm cu lingura mămăligă până la jumătatea ceștii, apoi punem un strat gros de brânză de vaci frământată cu sare, punem iar mămăligă și la urmă acoperim iar cu brânză, îndesăm cu lingura muiată în unt și răsturnăm în farfuria fierbinte. Repetăm procedeul de atâtea ori câte porții vrem să facem. Apoi turnăm peste
mămăliguță unt înfierbântat și servim imediat. Se poate face și toată la un loc într-un castron. Separat o sosieră cu smântână, decorăm cu ochiuri românești.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi  mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
 

Scroll to Top