VariaZămuri

Supă de pâine, rețetă de la 1887

S-a nimerit această rețetă să fie pretabilă pentru mai multe proiecte în care sunt implicat: #hartapainii, #hartaciorbelor și Nația Ciorbei.
Am găsit-o intr-o carte din 1914 „Regina Bucătăriei sau Bucătăria Universală pentru Sănătoși și Bolnavi, rețete complecte pentru orice mâncari, prajituri, cofetarie, licheruri și altele”, editura  Tipografiei Universul, o reeditare a volumului omonim din 1887, tot cu autor anonim, despre care Simona Lazăr bagă mâna-n foc că ar fi celebrul Constantin Balcalbașa, speculația bazându-se pe inerții lingvistice destul de speciale încât să nu fie folosite de doi autori diferiți.

Supă de pâine pentru copii sau pentru bolnavi

„Pune la foc zeamă de carne de vacă sau mai bine de pasăre; când începe a fierbe pune în ea puțin câte puțin miez de franzelă cât două ouă, lasă-le să fiarbă amestecând des, până se face ca o păpară. În talerul în care voești să pui supa freci un gălbenuș de ou (pentru un om) ½ gălbenuș (pentru un copil) și torni supa puțin câte puțin frecând mereu ca să nu se taie oul. Se poate face și cu apă, în loc de zeamă, pui când o scoți dela foc o linguriță de unt proaspăt.”

Supe de vin și de bere (rețete din 1902)

Share:

Leave a reply

many kinds of best quality replica watches.

richard mille replica