Luăm un creer de vițel, îl curățim de peliță și vinișoarele de pe el, îl prăjim cu puțină ceapă în untură, îl sărăm, îi dăm și puțin piper, iar dacă s-a răcit, îl dăm prin sită.
Facem din o lingură de unt puțin rântaș, pe care îl subțiem cu 1 dcl. de lapte și mestecăm în continu, trebue fiert atâta până se îngroașe și se desprinde de cratiță.
Dacă s-a răcit rântașul, mestecăm cu 4 gălbenușuri și cu creerul presat. Din 4 albușuri facem spumă, pe care o mestecăm cu 20 gr. făină, apoi ușor cu creerul. Îl așezăm într-o formă bine unsă și presărată cu făină, ferbem în aburi.
La servit, stoarcem zeama dela o lămâie, pătrunjel verde tocat mărunt și unt fierbinte.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală. Pentru ilustrație am folosit o pagină la întâmplare din acest caiet.