200 gr. unt proaspăt, 300 gr. făină, 1 dcl. lapte rece, drojdie de bere la 2 lei (20 gr. ), sare, chimen, albuș de ou.
Untul, făina, laptele, drojdia se pun pe scândura de tăieței, se frământă bine și se bat ¼ de oră pe scândură ca și aluatul de ștrudel. Se pune la cămară, în loc rece, să se odihnească ½ de oră. Înfăinăm scândura, punem pe ea coca și o întindem de grosimea 2 mm. Acum vom împătura ca și la aluatul franțuzesc, odihnindu-l după fiecare împăturat ½ ceas. A treia oră se întinde pe planșetă de grosimea ½ cm., se taie baghete, se ung cu albuș de ou, deasupra presărăm cu parmezan ras și coacem la foc iute.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com