RețeteZaharicale

Mere imperiale (rețetă interbelică)

10 mere, ½ kgr. de vin, un praf de vanilie, 200 gr. zahăr, 4 gălbenușe, 100 gr. frișcă sau smântână, boabe de dulceață. Fierbeți merele curățate, întregi, cu miezul scobit, în vin îndulcit, băgând de seamă să nu se sfărâme. Le scoateți pe platoul de tort scurse bine și umpleți fiecare măr cu dulceață sau marmeladă. Bateți 4 gălbenușe cu o linguriță de făină și zahăr după gust și amestecați treptat cu vinul fierbinte, lăsând să tragă la foc mic până se îngroașă ca o cremă pe care o vaniliați. Turnați crema peste mere. Băteți albușele cu zahăr pudră, vanilie și mestecați-le cu frișcă sau smântână, așezați-le peste mere dând cu cuțitul formă de tort, astfel ca să fie complect acoperit și netezit.
Garnisiți cu dulceață, fructe zaharisite, bucățele de rahat, ciocolată rasă. Dacă în loc de albușe aveți ½ kgr. frișcă, acest desert reușește mai fin.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
 

Share:

Leave a reply

many kinds of best quality replica watches.

richard mille replica