Umplerea borșului, rețetă din 1933

Cosmin Dragomir Harta ciorbei

Din #hartaciorbelor nu avea cum lipsi borșul. Astăzi o rețetă din perioada interbelică. 

“Se ia un borcan de sticlă, se spală, se șterge, apoi se torn tărâțele de grâu și de porumb impreună cu hușțele. Peste acest amestec se toarnă apă clocotită, până dă peste el. Se amestecă bine cu un făcăleț în timp ce turnăm apă rece. Dupăce am terminat de amestecat , se pune o bucată de lămâie și o coajă de pâine și o crenguță de vișin sau de cireș. Dupăce l-am acoperit bine, îl ducem la un loc călduț să se acrească. La țară borșul se umple într-o putinică care trebuie spălată și opărită foarte des”.

Din “Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931-1936 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.

Borș românesc (rețetă din Oltenia sudică)

 

Written by

Răspundeți

Check Also
Supă de pâine, rețetă de la 1887
S-a nimerit această rețetă să fie pretabilă pentru mai multe proiecte în care sunt implicat: ...