Din #hartaciorbelor nu avea cum lipsi borșul. Astăzi o rețetă din perioada interbelică.
“Se ia un borcan de sticlă, se spală, se șterge, apoi se torn tărâțele de grâu și de porumb impreună cu hușțele. Peste acest amestec se toarnă apă clocotită, până dă peste el. Se amestecă bine cu un făcăleț în timp ce turnăm apă rece. Dupăce am terminat de amestecat , se pune o bucată de lămâie și o coajă de pâine și o crenguță de vișin sau de cireș. Dupăce l-am acoperit bine, îl ducem la un loc călduț să se acrească. La țară borșul se umple într-o putinică care trebuie spălată și opărită foarte des”.
Din “Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931-1936 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.
https://gastroart.ro/2017/04/30/bors-romanesc-reteta-oltenia-sudica/