Ioan T Morar: Dacă am avea o diplomație culinară, sigur că nu poți să sari peste sarmale

Dacă am avea o diplomație culinară, care ar fi ambasadorii gastronomiei românești a căutat să afle Cosmin Dragomir de la Ioan T. Morar, în cel mai recent episod al podcastului Amintiri Gusoase, parte din Cronicari Digitali.

„Sigur că nu poți să sari peste sarmale, dar și alea se pot face într-un anume fel care să fie atrăgător și pentru un rafinament de tip francez, și pentru un gurmand american, dar și astea se adaptează.

Mititeii nu poți să-i elimini și constat asta de când am plecat în străinătate. Până atunci nu eram mare mâncător de mititei, dar când vin în România, trebuie neapărat să mănânc mititei. Toni Grecu mi-a povestit de un prieten de-al lui care a venit din Silicon Valley și a venit aici și primul lucru pe care l-au mâncat au fost savarinele. Se fac și acolo la cofetărie, dar nu au gustul ăsta.

Gusturile copilăriei sunt cele pe care noi le putem exploata pentru că ei nu au copilărit cu noi, cei cărora ne adresăm. Dar mai sunt lucruri interesante în bucătăria ardelenească de pildă”, spune Ioan T. Morar în singurul podcast culinar din România, cu noi episoade în fiecare vineri.

Podcastul Cronicari Digitali, produs de Zaga Brand și Asociația Humart (Human Made Art), vine cu episoade noi în fiecare joi și vineri pe toate platformele de streaming audio și pe www.cronicaridigitali.ro.

Podcastul Cronicari Digitali este susținut de Raiffeisen Bank România și de Electrolux România. Partenerii proiectului sunt convinși că, prin accesul la educație, cultură și tehnologie, putem deveni cea mai bună versiune a noastră.

Scroll to Top