Castraveți murați (rețetă interbelică)
În borcan, în partea de jos (pe fund), se pune un strat de mărar, cimbru, frunze de vișin. Se așează […]
În borcan, în partea de jos (pe fund), se pune un strat de mărar, cimbru, frunze de vișin. Se așează […]
Curățim castraveți tineri și îi tăiem felii, îi sărăm bine și îi lăsăm să stea 2 ore așa, când îi
Trecem prin sită 6 roșii coapte, mari și nefierte, păstrăm zeama într-o farfurie. Între timp, fierbem în apă cu sare
Pentru 6 persoane se freacă într-un castron 6 gălbenușuri de ou cu 12 lingurițe de zahăr pisat. Se freacă bine
Opărim ardei verde și-l tăiem în bucăți, sfecle roșii ferte și țelină, toate tăiate mărunt, turnăm peste ele o majoneză
Friptura este mai fragedă dacă stropiți curcanul cu coniac sau vin și lăsați câteva ore în acest alcool înainte de
Cartofii fierți și scobiți, sărați, lucrați ca un piure foarte fin, se amestecă cu câteva gălbenușe, albușele spumă, fără nici
Luăm pătlăgele roșii bine coapte, le ținem o minută în apă clocotindă, le curățăm de coaje, le tăiem în două,
Luăm mere acre, le curățăm, le tăiem bucăți, le fierbem în puțin vin alb, apoi, trecute prin sită, le lăsăm
Tăiem cartofii în pătrățele, îi fierbem în puțină apă, apoi îi strecurăm și îi prăjim în untură, puțină sare și