Carne de vițel cu sos tartar (rețetă interbelică)
Tăiem carnea de vițel în bucăți mărunte și o prăjim în untură, apoi o dăm prin mașina de tocat de […]
Tăiem carnea de vițel în bucăți mărunte și o prăjim în untură, apoi o dăm prin mașina de tocat de […]
Luăm un creer de vițel, îl curățim de peliță și vinișoarele de pe el, îl prăjim cu puțină ceapă în
Într-o zi de post (!? conține ouă), dacă vrem să mâncăm o prăjitură de post atunci putem face foarte uşor
Luăm cartofii întregi şi-i fierbem. Apoi, în curăţim de coajă şi-i dăm prin maşină. Punem într-o cratiţă sau o oală
Suntem ceea ce mâncăm și, poate și de asta, România, viața și oamenii ei, arată așa cum vedem. Obiceiurile culinare,
Pare că prima menționare a ghimbirului apare la Confucius, sec V î.e.n, și tot de la el aflăm și primele
Vasile Nicolae, cheful Lulu’s Social Bistro, a reinterpretat câteva rețete tradiționale ardelenești și a scos la lumină un preparat inedit.
Nu este un lucru tocmai neobișnuit ca, în manuscrisele medievale, să găsești și instrucțiuni pentru gătit. Totuși, nu te-ai aștepta
Scotocind prin cărţi după informaţii pentru studiul „O istorie a esteticii culinare în România”, am identificat prima reţetă cu indicaţii
Minciunelele sau uscățelele sunt niște prăjituri. Ele o prepară din făină, gălbenuș de ou și puțin rom. Nu punem albușul,