Ochiuri înturnate (rețetă interbelică)

Se aleg pătlăgele roșii netede și destul de mari ca să încapă în fiecare un ou. Se taie capacul, se golesc de miez, se pune în fiecare câte o bucățică de unt și un praf de sare. Se așează într-o tavă unsă bine cu unt. Se dau la cuptor la foc iute și se țin cam vreun sfert de ceas, până încep să se înmoaie. Deoparte avem pregătit puțin pilaf de orez fierbinte, punem în fiecare roșie câte o linguriță de pilaf, iar deasupra spargem câte un ou. Se dau iar la cuptor și se țin până ce oul e potrivit de tare.
Se servește fie pe felii subțiri de pâine prăjită în unt, fie cu o garnitură de orez așezat în jurul roșiilor.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
 

Scroll to Top