Bavareză de căpșuni (rețetă interbelică)

Cantitățile: 125 gr zahăr, 4 gălbenușe, 300 gr lapte fierbinte, 6 foi de gelatină topită în apă caldă, 200 gr căpșuni sdrobiți, 200 gr frișcă bătută, un păhărel coniac. Se freacă gălbenușele cu zahărul, se pun la foc cu laptele până începe să dea în clocot, se adaugă gelatina, se ia dela foc și se amestec într-una până se răcește. Se adaugă căpșunele, frișca și coniacul, se toarnă într-o formă simplă udată cu apă, se încorporă cu ghiață pisată. Se răstoarnă în momentul de a servi.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com

Scroll to Top