RețeteZdravene

Knödel vienez (rețetă interbelică)

Se face un aluat din ½ kgr. de cartofi fierți, curățați și dați prin mașină, cu 100 gr. făină, o jumătate ceașcă de griș, 100 gr. unt, 2 gălbenușuri, jumătate limguriță de sare și un praf de zahăr. Se pun toate pe masa de aluat și se frământă până se face un aluat ca cel de tăieței. Îl întindem și facem o foaie cam de 3 mm grosime din care tăiem pătrățele în care punem câte o prună, se rotunjesc între palme. Când sunt toate gata, le fierbem în apă clocotită cu puțină sare.
Le servim cu pesmet prăjit.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
 

Share:

Leave a reply

many kinds of best quality replica watches.

richard mille replica