Tort de ciocolată (rețetă interbelică)

Se freacă 3 gălbenușuri cu 100 gr. zahăr și o jumătate baton de vanilie până se face ca o cremă. Se amestecă cu 50 gr. de unt proaspăt, deasemenea frecat deoparte. Se adaugă 100 gr. ciocolată muiată pe marginea mașinei cu o lingură de apă, 50 gr. de făină și la urmă cele 3 albușuri spumă. Se scoate vanilia. Se toarnă compoziția într-o formă foatre bine unsă cu unt și presărată cu făină. Se coace cam o jumătate de oră la cuptor la foc bun. Când e gata, tortul rămâne totuș puțin moale la la mijloc. Se răstoarnă după ce s-a răcit și se glasează cu glazură de ciocolată.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
 

Scroll to Top