Despre MasterChef și despre accelerarea fierberii apei atunci când adaugi sare
Cea mai mare prostie pe care au făcut-o e schimbarea formatului. Episoadele cele mai savuroase, în care ne și puteam […]
Cea mai mare prostie pe care au făcut-o e schimbarea formatului. Episoadele cele mai savuroase, în care ne și puteam […]
Am scris aici despre „pastata de ficat de gâscă cu trufe” pe care o savurase un român, în Strasburg, în
Primele noastre jurnale de călătorii sunt surse perfecte pentru analiza istoriei noastre culinare şi deprinderile gurilor & burţilor vremii. Dacă
Coliva se prepară astfel: Mai întâi curățăm grâul apoi îl pisăm puțin umed până când se curăță coajă. Apoi îl
Se întrebuințează carnea fiartă sau prăjită. Se face un sos românesc cu deosebire că în loc de ceapă punem usturoiu,
Se prepară cu carne de pui, prăjită sau fiartă. Se încinge untul, apoi se adaugă făină până îmbibă toată grăsimea.
Avem carnea curățită ca la orice fel de mâncare: o așezăm apoi la fiert sau la prăjit. În acest timp orezul,
Cantități: 300 gr. făină, 200 gr. unt, un ou, 400 gr. mere, 50 gr. zahăr, scorțișoară și puțină sare. Pat
Cantități: 2 ouă, 50 gr. zahăr, 1 pahar lapte, 1 baton vanilie. Se separă ouăle și albușul, se bate până
Cantități: 3 ouă, 150 gr. unt, 150 gr. zahăr, 150 gr. făină, 80 gr. stafide și coaje de lămâie. Modul