Cartofi umpluți (rețetă din 1931)
Luăm cartofii, îi curățăm de coajă și le dăm o formă cilindrică, apoi cu o lingură specială se scoate o […]
Luăm cartofii, îi curățăm de coajă și le dăm o formă cilindrică, apoi cu o lingură specială se scoate o […]
Cantități: 4 ouă, 4 linguri zahăr, 2 linguri pesmet, o lingură făină ( 4 linguri pesmeți și pentru sirop: 300
Crapul pentru umplut se curăță, se scot măruntaiele și se spală. Umplutura se face astfel: se dă nucile prin mașină
Mai preferabil ar fi carnea de vițel, rinichii sau creer. Se tae în bucăți groase ca degetul, se bat și
Cantități: 1 kg de zahăr ars, 3 pahare de apă. Unelte: 1 lingură, 1 castron de apă, 1 vas. Procedeul:
Oul este un aliment foarte hrănitor. Ca să-l putem mânca trebuie să îl fierbem s-au să-l prăjim. Ouăle se fierb
Luăm oule după numărul persoanelor, de fiecare câte un ou. Le spargem și le batem până cand se face spumă
În loc de dulceață se poate servi bomboane. Bomboanele de obicei fondate se pun în bombonieră, se ia tava se
Dulceața se servește în două feluri: Ori cu chiseaua pe tavă ca să-și ia fiecare musafir cu linguriță, însă nu
Pentru prepararea salatei de fasole ne trebuiesc următoarele cantități pentru două persoane: 200 g. fasole, 20 g. ceapă, 6 g.