Cafea turcească (rețetă interbelică)

Pentru o cafea potrivită de tare și de dulce, se socotește o linguriță de cafea și o bucățică de zahăr de fiecare ceașcă.
Punem la fiert atâtea cești de apă câte cafele dorim să avem, se mai pun și zahărul, și cafeaua. Se lasă să dea câteva clocote, până se face caimacul, pe care îl luăm cu lingurița și-l punem în cești. Tot timpul trebue mestecat ca să nu dea în foc. Când cafeaua e fiartă, se dă la o parte și se toarnă puțină apă rece și se ține o clipă ca să se așeze. Se toarnă în cești și se servește fierbinte.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
https://gastroart.ro/2017/07/09/surogatele-de-cafea/

Scroll to Top