RețeteZdravene

Musaca de varză (rețetă interbelică)

Se rumenește cu puțină ceapă ½ kgr. de carne macră dată prin mașină. Se pune sare. Se aleg foile dela o varză frumoasă, li se taie cotorul, se opăresc și se scurg bine, se unge o cratiță cu untură și se presară cu pesmet. Se așează câteva foi de varză la fund, apoi un strat de carne tocată și iarăș un rând de foi de varză. Se repetă această operație de 3-4 ori până ce isprăvim carnea și varza. Deasupra se presară pesmet, se pun puțin unt, sare, untură, 3-4 linguri smântână cu un praf de sare. Se dă la cuptor. Când e gata se răstoarnă.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com

Salată rusească (rețetă interbelică)

Share:

Leave a reply

many kinds of best quality replica watches.

richard mille replica