Radeți jumătate ceapă pe răzătoare. Înainte de a o rade, puneți pe foc oala de supă cu o bucățică de unt sau untură. Rumeniți ceapa în care timp curățați legumele: jumătate morcov, jumătate pătrunjel, o bucățică de țelină, un cartof mare, două frunze de varză. Peste ceapa rumenită, puneți jumătate lingură făină, amestecați repede și stingeți cu trei cești apă clocotită. În timp ce fierbe acoperit, radeți pe răzătoare mare zarzavaturile, le aruncați în oală, potriviți de sare, piper, o priză de zahăr și lăsați să fiarbă acoperit 20 minute.
Nu vă mai interesați de supă decât după ce ați terminat cu celelalte feluri.
În momentul de servit, punem două linguri de smântână.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com