RețeteZaharicale

Coroană de orez (rețetă interbelică)

Cantitățile: ¾ pahar orez, ½ litru lapte, 4-5 linguri zahăr, sare, vanilie, 1 pahar smântână, 4 linguri dulceață de căpșuni, boabe de vișine. Se opărește orezul, apoi se fierbe în lapte îndulcit și vaniliat și se scade complect. Se așează în cerc pe farfuria de serviciu, formând cu lingura udă o gaură de mărimea unui pahar de apă. Se răcește. Se amestecă smântâna cu dulceață și se toarnă în golul din mijloc. Se garnisește cercul cu fructe din dulceață, de preferință vișine.
Tanti Victorița Oancea
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
 

Share:

Leave a reply