Mușchi tocat (rețetă interbelică)

½ kgr. carne grasă de porc, ½ kgr. carne de vacă se dau de câteva ori pe mașina de carne, până devin ca o pastă, se adaugă treptat jumătate litru lapte și se amestecă cel puțin un sfert de oră, se adaugă sare, piper, puțin cimbru, două ouă și 200 gr. făină, apoi se coace într-o formă lungă și îngustă, unsă copios și presărată cu făină. Înainte de a se pune în formă, se pune numai câte un sfert din compoziție peste care se aranjează capere și bucățele lunguiețe de castraveți acri, procedând până umplem forma.
După ce se coace o oră, lăsăm să se răcească până a doua zi, o tăiem felioare subțiri cu un cuțit bun și le așezăm pe o farfurie decorând cu foi de salată și ouă răscoapte.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
 

Scroll to Top