Budincă de cozonac (rețetă interbelică)

Se pisează ca pesmetele 300 gr. cozonac uscat. Se moaie cu 2 linguri de rom. Se freacă 125 gr. de unt cu 6 gălbenușuri și 4 linguri de zahăr vaniliat. Se amestecă cu cozonacul, se adaugă 100 gr. de stafide fără sâmburi, 3-4 linguri de marmeladă de caise sau portocale și la urmă cele 6 albușuri spumă. Dacă dorim, se pune și puțină scorțișoară. Se fierb o oră și un sfert, în abur, într-o formă unsă cu unt și presărată cu făină. Se răstoarnă și se servește cu sirop de fructe.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
 

Scroll to Top