Mititei Strasman

Mititei Strasman – rețeta unui bucătar regal

Mititei Strasman – o rețetă „poporană”, pe gustul regilor și reginelor României. Și al prinților și prințeselor, să fim drepți! O rețetă care devenise deja o tradiție în cuhniile românilor, a câștigat interesul unui bucătar care fusese elevul celui mai celebru dintre ei, cel supranumit „Împăratul Bucătarilor și Bucătarul Împăraților”, Auguste Escoffier.
Iosef Strasman a revoluționat meniurile de a Curtea Regală, introducând numeroase preparate românești pe lista curentă de mâncăruri tradiționale servite la prânzuri și cine obișnuite. Mai mult, încă, sarmalele și borșurile își vor afla locul și la banchete și mese oficiale, iar mititeii serbărilor câmpenești de 1 Mai și din toată vara se vor afla chiar în meniul unei nunți princiare! Nu-i puțin lucru și, probabil, acesta să fi fost și evenimentul care a provocat-o pe Maria general Dobrescu, inspectoare a învățământului tehnologic din perioada interbelică, să-i ceară lui Strasman rețeta cu care a făcut furori printre prinți. Vă prezentăm mai jos și noi toate detaliile, cu speranța că vă vor fi sursă de inspirație.
https://gastroart.ro/2017/06/10/istoria-mititeilor-carnati-fara-mat/

Mititei Strasman

Cantitati egale de carne de porc si de vita (sau numai carne de vita, de la ceafa), apoi seu prelevat de pe rinichi de vita, sare, condimente (epis, noteaza el, fara a preciza insa exact despre ce condimente este vorba – stim insa ca-i placea gustul cimbrului, pe care l-a adaugat in multe dintre preparatele sale), piper, mujdei de usturoi, putina supa de oase de vita, albus de ou, batut bine (ca sa lege) si foarte putin bicarbonat – nu mai mult de 3 grame la un kilogram de carne. Cateva sfaturi: carnea trebuie data prin masina de doua ori; dupa ce s-a facut amestecul, el trebuie asezat, pentru doua-trei ceasuri, pe gheata (cred ca azi e suficient sa-l tinem la congelator). Si, in lipsa mustarului Savora, condimentat cu unsprezece ierburi, pe care-l folosea Strasman in epoca, apelati la brandul dvs. favorit.
https://gastroart.ro/2017/05/27/mititeii-cu-bicarbonat-de-sodiu-despre-inceputuri/
https://gastroart.ro/2017/05/27/mititei-lenuta-reteta-din-1927/
https://gastroart.ro/2017/05/27/mititeii-cu-bicarbonat-caru-cu-bere/

Scroll to Top