Boules de nieges (rețetă din 1931)

Cosmin Dragomir Rețete Zaharicale

Cantități: 2 ouă, 50 gr. zahăr, 1 pahar lapte, 1 baton vanilie.

Se separă ouăle și albușul, se bate până se face în formă de zăpadă. Laptele îl avem la fiert. Luăm apoi cu lingura din albuș și îl punem în lapte. Laptele care a rămas îl punem peste gălbenuș frecat cu zahăr și-l punem la foc. Pe urmă îl punem pe marginea bulgărilor și apoi servim ca desert.

Din “Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.

Written by

Răspundeți

Check Also
Pat Brese (rețetă din 1931)
Cantități: 300 gr. făină, 200 gr. unt, un ou, 400 gr. mere, 50 gr. zahăr, ...